Fondatorul site-ului WikiLeaks Julian Assange a dezvaluit ca intentioneaza sa candideze pentru un mandat de senator in alegerile legislative federale din Australia in 2013 si ca planuieste sa creeze un partid politic WikiLeaks.

Assange, in varsta de 41 de ani, a declarat ca planuri in vederea crearii unui partid WikiLeaks sunt "semnificativ avansate" si ca a primit o sutinere din partea unor "persoane respectabile" din tara sa.

Intr-un interviu pentru Fairfax Media, el a declarat ca partidul sau va promova transparenta Guvernului si politicilor acestuia si ca va lupta impotriva numarului in crestere de incalcari ale vietii private. Assange a precizat ca se poate inregistra ca alegator in strainatate, fie in New South Wales, fie in Victoria, si ca va lua in scurt timp o "decizie strategica" in legatura cu statul in care va candida.

Assange, care s-a nascut in Queensland, se afla in sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, incepand din iunie, unde s-a refugiat incercand sa evite o extradare in Suedia, care doreste sa il ancheteze in legatura cu acuzatii de viol si agresiuni sexuale. El a declarat ca ar merge la Stockholm, daca Guvernul suedez garanteaza ca nu il extradeaza in Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

Partidul WikiLeaks are nevoie ca 500 de membri cu drept de vot pentru a fi intregistrat de Comisia Electorala australiana. In cazul in care Assange este ales, dar nu se poate intoarce in Australia sa primeasca mandatul, acesta va fi acordat unei persoane nominalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.