Regimul sirian a tras rachete Scud impotriva rebelilor care incearca sa il indeparteze de la putere pe Bashar al-Assad, a declarat miercuri un oficial american.

Rachete "Scud au cazut in Siria", a declarat pentru AFP acest oficial sub acoperirea anonimatului.

Diplomatia americana anuntase anterior ca regimul sirian foloseste "rachete" si bombe incendiare impotriva rebeliunii, fara a preciza tipul armamentului la care se refera.

"Nu sunt in masura sa confirm ce fel de rachete, dar spun simplu ca vedem in prezent ca sunt folosite rachete", declarase purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, intrebata in legatura cu un articol din New York Times (NYT) in care oficiali americani acuzau regimul de la Damasc, sub acoperirea anonimatului, ca a lansat rachte Scud impotriva opozitiei siriene.

"In momentul in care regimul este din ce in ce mai disperat, vedem cum recurge la arme din ce in ce mai vicioase. Si am vazut in ultimele zile ca au fost mobilizate rachete, a insistat Nuland, citand, de asemenea, "folosirea unei alte arme monstruoase, un fel de bomba baril care este o bomba incendiara".

La randul sau, purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney nu a vrut sa confirme explicit folosirea rachetelor Scud de catre Damasc. "Insasi ideea ca regimul ar putea lansa rachete impotriva propriului popor, in interiorul frontierelor, este o escalada militara stupefianta, disperata si totodata disproportionata", a declarat el, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.