Bilantul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele in acest an, depaseste 700 de morti, au anuntat marti autoritatile.

Bopha, care a traversat sudul arhipelagului in noaptea de marti spre miercuri, saptamana trecuta, a provocat moartea a cel putin 714 persoane, majoritatea in insula Mindanao, potrivit Biroului pentru securitate civila.

Numarul persoanelor disparute este de 880, a adaugat acesta. Mai multe dintre ele ar putea figura printre cele 257 de cadavre recuperate dar neidentificate. Cei 880 de disparuti includ, de asemenea, 313 pescari plecati pe mare inainte de a ajunge taifunul si care nu s-au mai intors, din General Santos, principalul port de pescuit ton din tara, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 115.000 de locuinte au fost distruse si peste 116.000 de persoane se aflau in continuare, marti, in refugii, majoritatea instalate in cladiri publice, unde vor ramane timp de mai multe luni inainte de construirea unor noi case.

ONU a lansat luni un apel la ajutor international, sperand sa obtina 65 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru ajutorarea supravietuitorilor.
Bopha este taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele de la Washi, cel care a provocat moartea a 1.200 de persoane in decembrie 2011, in special in nordul Mindanao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.