Reteaua terorista Al-Qaida a anuntat vineri seara tarziu moartea unuia dintre liderii sai, Khaled ben Abdel Rahmane al-Hussainane, alias Abu Zaid al-Kuwaiti, intr-un raid american in Pakistan, relateaza AFP.

Potrivit MEDIAFAX, intr-un scurt comunicat, postat pe mai multe site-uri jihadiste, Al-Qaida anunta ca al-Hussainane a fost ucis in timpul unui "sohur", o masa de seara luata de credinciosi care intentioneaza sa tina post ziua.

"Va anuntam martiriul seicului Khaled (ben Abdel Rahmane) al-Hussainane in timpul unui sohur si ne rugam la Allah sa il primeasca in paradisul sau", se arata in comunicat, care nu precizeaza data mortii acestuia.

Experti in lupta impotriva terorismului, citati de postul american NBC News, au declarat ca al-Hussainane a fost ucis intr-un atac cu avion american fara pilot.

Ei apreciaza ca acest kuwaitian, in varsta de 46 de ani, prezentat ca liderul celei de a doua generatii Al-Qaida, ar fi putut sa pretinda sa il inlocuiasca pe Ayman al-Zawahiri la sefia retelei teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.