Presedintele egiptean Mohamed Morsi a invitat opozitia la dialog sambata, asigurand in acelasi timp ca referendumul privind Constitutia se va desfasura asa cum este prevazut.

"Chem toate partidele politice la un dialog sambata 8 decembrie la palatul prezidential", a declarat presedintele islamist, precizand ca discutiile vor fi pe tema elaborarii unei legi electorale si a unui curs de urmat dupa referendum.

Inr-un discurs pe un ton ofensiv, Morsi a asigurat totusi ca acest referendum privind proiectul de Constitutie care a divizat tara se va desfasura asa cum este prevazut, la 15 decembrie, si ca dupa scrutin poporul va trebui sa "isi urmeze dorinta".

"Vom respecta libertatea de expresie pasnica, insa nu vom permite niciodata cuiva sa participe la crime si la acte de sabotaj", a declarat presedintele, in timp ce tara traverseaza criza politica cea mai grava de la alegerile din iunie, scrie MEDIAFAX.

Manifestatiile anti-Morsi continua

Manifestanti egipteni au incendiat sediul Fratiei Musulmane joi seara la Cairo dupa ce au luat cu asalt cladirea, a declarat pentru AFP Mahmoud Ghozlan, purtator de cuvant al miscarii islamiste din care face parte si Mohamed Morsi.

"Doua sute de huligani au venit la sediu. Securitatea a incercat sa ii impiedice, insa unii au reusit sa patrunda prin spate, sa devasteze locul si l-au incendiat. Acesta inca arde", a declarat Ghozlan.

Reactia Statelor Unite

Barack Obama si-a exprimat joi "profunda ingrijorare" dupa protestele care s-au soldat cu sapte morti in Egipt, in cursul unei convorbiri telefonice cu presedintele Mohamed Morsi, a declarat Casa Alba.

Presedintele american i-a mai transmis lui Morsi ca este "esential ca liderii egipteni de toate orientarile sa puna deoparte divergentele pentru a se intelege asupra mijloacelor de dezvoltare a Egiptului".

"Presedintele Obama l-a sunat pe presedintele Morsi astazi pentru a ii impartasi 'profunda ingrijorare' cu privire la mortii si ranitii din timpul manifestatiilor din Egipt", a precizat purtatorul de cuvant al executivului american Jay Carney in comunicat.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.