Statele Unite sunt "foarte ingrijorate" privind folosirea armelor chimice de catre regimul sirian pe masura ce rebelii avanseaza, a declarat joi secretarul Apararii Leon Panetta, reiterand avertismentul pentru Bashar al-Assad, relateaza AFP.

"Fara a comenta in particular informatiile cu privire la aceste arme chimice, este evident ca suntem foarte ingrijorati ca pe masura ce opozitia avanseaza, mai ales asupra Damascului, regimul va lua in considerare utilizarea armelor chimice", a afirmat seful Pentagonului in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit MEDIAFAX, in ultimele zile, responsabili americani aflati sub anonimat au afirmat ca Damascul combina precursorii chimici ai gazului sarin, o neurotoxina puternica, in bombe destinate a fi lansate din avion.

"Lumea priveste cu mare atentie iar presedintele Statelor Unite a fost foarte clar asupra faptului ca vor fi consecinte" daca Bashar al-Assad "va comite marea greseala de a folosi aceste arme chimice impotriva propriului sau popor", a adaugat Leon Panetta, precizand si el ca va fi vorba de "o linie rosie" pentru Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.