Japonia a mobilizat joi trei distrugatoare de la o baza navala de la Nagasaki in vederea unei viitoare lansari de catre Coreea de Nord a unei rachete cu raza lunga de actiune.

Imagini televizate au prezentat cele trei nave echipate cu sisteme radar de tip Aegis in timp ce paraseau Baza navala Sasebo de la Nagasaki, la aproximativ 900 de kilometri sud-vest de Tokyo, si se indreptau spre Marea Chinei de Est si Marea Japoniei (numita Marea de Est de catre coreeni).

Aceste nave sunt echipate cu rachete de interceptare de tip SM-3.

In paralel, alta nava militara japoneza, la bordul careia se afla rachete de tip Patriot PAC 3 (Patriot Advanced Capability-3) a sosit joi pe Insula Okinawa, in sudul arhipelagului, racheta nord-coreeana cu raza lunga de actiune putand survola aceasta zona. Televiziunea japoneza a aratat membri din cadrul Fortei de Autoaparare (armata japoneza) in timp descarcau aceste rachete.

Rachete similare au fost amplasate in baterii la Tokyo, in jurul Ministerului Apararii, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei de presa Jiji, premierul Yoshihiko Noda urmeaza sa organizeze vineri o reuniune in domeniul securitatii si sa ofere instructiuni cu privire la doborarea rachetei nord-coreene in eventualitatea in care aceasta s-ar putea prabusi pe teritoriul japonez. Aceasta informatie nu a fost insa confirmata oficial.

Phenianul a anuntat sambata ca intentioneaza sa plaseze pe orbita, undeva in perioada 10-22 decembrie, un satelit de observare terestra, in urma analizarii unor erori comise in timpul unei lansari anterioare, in aprilie, care s-a soldat cu un esec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.