Moscova a fost afectata in noiembrie de cele mai importante ninsori inregistrate in ultimii 50 de ani in aceasta luna, ninsori care au perturbat curse aeriene si au produs haos pe drumuri.

O furtuna de zapada a acoperit capitala Rusiei cu un strat de 12 centimetri de zapada in 24 de ore, aproximativ o treime din cantitatea asteptata in noiembrie, fiind necesara interventia utilajelor de deszapezire in Piata Rosie. Aproximativ 70 de zboruri cu plecare de pe Aeroportul Domodedovo, cel mai important din Moscova, au fost afectate peste noapte, insa serviciul a revenit in prezent la normal.

Primaria Moscovei a anuntat ca orasul nu s-a mai confruntat cu o asemenea ninsoare importanta de 50 de ani. Meteorologii anuntau ca furtuna de zapada va continu pana vineri dimineata.

Aceste ninsori-record se inregistreaza in contextul in care Organizatia Mondiala pentru Meteorologie (WMO) anunta intr-un raport ca perioada ianuarie-octombrie a fost a noua cea mai calda perioada inregistrata la nivel global de cand se efectueaza inregistrari, in 1850. Potrivit raportului, patternuri ale unor fenomene extreme ca furtuni de zapada, valuri de aer cald, seceta si inundatii sunt tot atatea dovezi ale modificarilor climatice, scrie MEDIAFAX.

In acest an, valuri de caldura au afectat Rusia si Statele Unite, care au inregistrat noi recorduri de temperatura. China a fost afectata de seceta, iar zone din Africa de Vest de inundatii. Rusia a fost, de asemenea, afectata de inundatii semnificative in regiuni din vest, in iulie.

"Modificari climatice au loc chiar sub ochii nostri si vor continua sa se produca", a declarat Michel Jarraud, directorul WMO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.