Israelul nu va anula niciun acord incheiat cu palestinienii ca masura de retorsiune fata de votul prevazut joi la New York care urmeaza sa acorde Palestinei statut de observator nemembru al organizatiei.

"Nu avem nicio intentie sa anulam vreun acord incheiat in domeniul economic. Tot ceea ce vom face dupa acest vot va fi sa aplicam aceste acorduri in litera lor", a declarat Yigal Palmor, un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe.

Palmor a reafirmat ca, sesizand Adunarea Generala a ONU, palestinienii comit "o incalcare flagranta a angajamentelor pe care si le-au asumat de a solutiona conflictul cu Israelul prin negocieri si nu prin masuri unilaterale".

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas urmeaza sa supuna votului Adunarii Generale a ONU, incepand de la ora 20.00 GMT (22.00, ora Romaniei), un proiect de rezolutie care acorda Palestinei, in prezent doar o "entitate" cu statut de observator, statutul de "stat observator nemembru", scrie MEDIAFAX.

Acest text va obtine o majoritate simpla la vot, necesara in vederea adoptarii de catre cele 193 de state memebre.

Germania se va abtine la votul privind acordarea statutului de stat observator la ONU pentru Palestina.

"Germania impartaseste obiectivul unui stat palestinian (dar) in opinia noastra exista indoieli ca etapa vizata in prezent de palestinieni serveste procesului de pace", a explicat ministrul intr-un comunicat.

"Aceasta decizie nu a fost luata cu usurinta", a asigurat ministrul, dar Guvernul german "se teme ca (acest vot) va duce, dimpotriva, la o agravare" a conflictului intre Israel si Autoritatea Palestiniana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.