China intentioneaza sa schimbe politica privind unicul copil si ar putea permite cuplurilor sa aiba doi copii si in cazul in care ambii parinti nu sunt copii unici.

Politica unui singur copil a intrat in vigoare in 1979 cu scopul de a limita numarul de nasteri si de a regelmenta o populatie in crestere in tara cu 1.34 miliarde de oameni.

Dezbaterea privind politica unicului copil a fost relansata in luna iunie cand o femeie insarcinata in sapte luni si deja mama a unui copil a fost fortata de catre autoritatile chineze sa avorteze in provincia Shaanxi, in nord-vestul tarii, ceea ce a dus la un val de indignare in mediul online, scrie antena3.ro.

Masura privind unucul copil este contestata si de catre cercetatori care avertizeaza ca problemele economice si sociale cu care se va confrunta China ar putea fi din cauza imbatranirii populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.