Un tribunal din Cairo a condamnat la moarte in contumacie, miercuri, sapte crestini copti egipteni si un pastor american controversat pentru ca au fost implicati in realizarea filmului islamofob care a inflamat lumea musulmana in septembrie, a raportat agentia Mena.

Crestinii egipteni, intre care realizatorul filmului, care se afla cu totii in Statele Unite, precum si pastorul american, Terry Jones, liderul unei mici congregatii in Florida, au fost judecati in absenta.

Fragmente din filmul Inocenta Musulmanilor si imagini cu libieni care manifestau au fost difuzate in timpul procesului, a precizat agentia.

Tribunalele egiptene condamna de obicei la pedeapsa maxima in cazuri de blasfemie, apoi transmit decizia muftiului, care ar urma sa aprobe executarea, scrie MEDIAFAX.

Daca persoanele urmarite se intorc in Egipt, ele ar putea avea parte de un nou proces.

Filmul, care il ilustreaza pe profetul Mahomed ca pe un criminal cu practici deviante, a ofensat numerosi musulmani si a declansat un val de proteste antiamericane in Orientul Mijlociu care s-a soldat cu peste 30 de morti.

In Libia, ambasadorul american Christopher Stevens a fost ucis de catre islamisti in timpul unui atac asupra consulatului din Benghazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.