Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, va vota in favoarea acordarii statutului de "stat observator nemembru" pentru Autoritatea Palestiniana la ONU.

"Asa cum am anuntat in numeroase randuri, Rusia va vota in favoarea acestei rezolutii (...)", a anuntat ministerul.

"Sustinerea acestei decizii la Adunarea Generala este dictata totodata de faptul ca palestinienii nu considera acest demers drept o alternativa a procesului de pace din Orientul Mijlociu, ceea ce este clar enuntat in proiectul de rezolutie", a adaugat diplomatul rus.

"La acest stadiu, trebuie sa concentram eforturile internationale si regionale in vederea reluarii fara intarziere a negocierilor directe intre palestinieni si israelieni", a mai anuntat ministerul, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii Autoritatii Palestiniene, care este doar o simpla "entitate observatoare" la ONU, si-au anuntat intentia de a cere joi in fata Adunarii Generale a ONU statutul de "stat observator nemembru".

Ei ar trebui sa beneficieze de sprijinul unei majoritati reiesite din randul celor 193 de state membre ale ONU, dar se lovesc mai ales de opozitia Statelor Unite si Israelului. Din randul tarilor europene, Franta a anuntat ca va vota in favoarea rezolutiei, in timp ce Germania va vota impotriva ei.

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a anuntat inca de la 12 septembrie ca Rusia va sprijini initiativa palestiniana sub orice forma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.