Zeci de mii de egipteni s-au reunit marti in piata Tahrir din Cairo pentru a protesta fata de decizia lui Mohamed Morsi de a-si extinde prerogativele, aceasta fiind cea mai puternica mobilizare impotriva presedintelui islamist de la alegerea sa.

Mai multe marsuri s-au reunit in celebra piata din capitala egipteana pentru a denunta, de asemenea, puternica miscare a Fratilor Musulmani, din care provine presedintele.

Manifestatii ostile presedintelui au avut loc si in alte orase din tara, afectate de o criza grava de la decizia din 22 noiembrie a lui Morsi de a-si consolida temporar prerogativele in scopul de a putea realiza reforme, potrivit lui. Dar criticii sai au denuntat un "nou faraon".

"Pleaca!", scandau manifestantii din piata Tahrir, reluand sloganul emblematic al revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele autocrat Hosni Mubarak, in februarie 2011, scrie MEDIAFAX.

Un banner amplasat la intrarea in piata proclama: "Interzis Fratilor Musulmani".

"Nu vrem sa inlocuim un dictator cu altul", a afirmat un student, Asser Ayub, in varsta de 23 de ani.

Ca de fiecare data in ultima saptamana, au avut loc confruntari sporadice in piata, in apropiere de ambasada Statelor Unite, intre tineri si politie, care a raspuns cu gaze lacrimogene la aruncarile cu pietre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.