Infectia cu Norovirus, virus responsabil pentru gastroenterite virale, izbucnita in Marea Britanie, epidemie care a atins marti cele mai mari cote din ultimii cinci ani.

Expertii au avertizat despre aparitia precoce a virusului in acest an, estimand o crestere a epidemiei pe parcursul iernii. Pana la aceasta ora, virusul a cunoscut o crestere de 52% in comparatie cu nivelul anului trecut, potrivit Agentiei pentru Protejarea Sanatatii, insa cifrele sunt relative deoarece nu toate persoanele care se imbolnavesc ajung sa declare in fata medicului de familie aparitia virusului, date care sa fie centralizate mai apoi de catre Agentie. Incepand cu luna iulie au fost inregistrate 1.975 de cazuri, in comparatie cu nivelul de la aceeasi data din 2010, cand 1.301 de persoane fusesera afectate de virus.

Aproximativ 45 de spitale au intrat in carantina si au fost nevoite sa gaseasca solutii alternative pentru cazarea pacientilor, in timp ce s-au efectuat ample procese de dezinfectare. Pacientii depistati cu virusul au fost pusi in carantina. Spitalul Solihull din West Midlands, East Surrey Hospital, Weston General Hospital din orasul Weston-super-Mare, si Hinchingbrooke din Cambridgeshire sunt doar cateva astfel de exemple, unde spitalele au intreprins masuri drastice pentru a izola virusul, scrie MEDIAFAX.

Virusul este extrem de contagios si se poate raspandi doar daca se ating aceleasi clante sau balusrade cu purtatorul virusului. Expertii sunt de parere ca daca o persoana purtatoare vomita, exista sanse foarte mari ca toti cei prezenti in aceeasi camera sa fie contaminati. Motivele pentru care virusul a aparut asa de devreme nu sunt cunoscute, iar raspandirea epidemiei este extrem de imprevizibila.

Chiar daca este cunoscut ca fiind un virus specific iernii, el se poate raspandi pe toata perioada anului, insa prevalenta imbolnavirilor in sezonul rece este datorata faptului ca oamenii petrec mai mult timp impreuna in spatii inchise, conditii care faciliteaza raspandirea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.