Seulul a anuntat marti ca a demis-o din functia de consul onorific al Coreei de Sud in Statele Unite pe Jill Kelley, femeia aflata in centrul scandalului care l-a determinat pe directorul CIA David Petraeus sa demisioneze.

"Urmam procedura in vigoare pentru a-i retrage functia, deoarece nu este de dorit ca ea sa asigure acest post din cauza scandalului", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Ministerului de Externe.

Jill Kelley, in varsta de 37 de ani, organizatoarea unor seri mondene pentru ofiteri americani la Tampa (Florida), a fost numita consul onorific in august, la recomandarea ambasadei sud-coreene in Statele Unite.

Un consul onorific nu are responsabilitati oficiale si nu are niciun fel de imunitate. Cu toate acestea, Jill Kelley a afisat pe placuta de inmatriculare a masinii sale denumirea "consul onorific".

Ea a declansat scandalul care a determinat demisia lui David Petraeus, depunand plangere pe langa un prieten din FBI din cauza unor mesaje electronice anonime pe care le primea, scrie MEDIAFAX.

FBI a descoperit ca aceste mesaje proveneau de la Paula Broadwell, biografa si fosta amanta a lui David Petraeus, geloasa pe legaturile care ii uneau pe Jill Kelley si celebrul general.

Petraeus a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea centrala americana de informatii.

Seful coalitiei internationale in Afganistan, John Allen, a fost si el prins in scandal. El este vizat de o ancheta a Pentagonului pentru corespondenta considerata "deplasata" cu Jill Kelley. El neaga orice adulter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.