Israelul a anuntat duminica testarea cu succes pentru prima data a unui sistem de interceptare a rachetelor balistice, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Apararii.

Potrivit acestui text, "prima faza a dezvoltarii sistemului David's Sling Weapon s-a incheiat cu un test reusit de interceptare (a unei rachete balistice) de catre o racheta de tip Stunner".

Acest test s-a desfasurat in sudul Israelului si a fost condus de compania israeliana Rafael, care se ocupa de cercetari in domeniul armamentului.

Potrivit televiziunii publice israeliene, testarea sistemului David's Sling a demonstrat ca acesta este capabil sa intercepteze in timp real rachete balistice cu o raza de actiune de 50 pana la 250 de kilometri.

Tot potrivit comunicatului, acest sistem este dezvoltat in comun de "The Israel Missile Defense Organization" si "The U.S. Missile Defense Agency", in cooperare cu companiile israeliene ELTA si Elbit pentru radar,
scrie MEDIAFAX.

Israelul dispune in plus de un sistem Arrow II conceput pentru neutralizarea rachetelor balistice cu raza lunga de actiune, in special iraniene si siriene.

Un al treilea sistem pus la punct de Israel, Iron Dome, este capabil sa neutralizeze rachetele din Gaza cu raza de actiune scurta si medie. Acesta a fost utilizat cu o rata de reusita de aproape 85 la suta in timpul recentelor confruntari dintre Israel si gruparile armate palestiniene in Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.