Alegerile regionale anticipate din Catalonia au fost castigate de formatiunea nationalistilor catalani (CiU, Convergencia i Unio).

La numararea a peste 95% dintre voturile valabil exprimate, peste 3,4 milioane de voturi, rezultatele scrutinului aratau ca nationalistii catalani au ramas departe de majoritatea absoluta, in vreme ce Stanga Republicana Catalana a reusit sa capitalizeze votul partizanilor autodeterminarii regiunii, si poate ajunge a doua cea mai votata forta politica.

Astfel, CiU a a fost votata de aproximativ 30% dintre catalani si a obtinut 50 de locuri in viitorul legislativ, cu 12 mai putine fata de cele pe care putea conta in actuala legislatura.

Restul formatiunilor politice care au castigat reprezentare in viitorul legislativ catalan sunt ecologistii de la ICV-EUiA, cu 13 deputati, formatiunea Ciutadans, care isi tripleaza numarul parlamentarilor si poate forma un grup parlamentar propriu, iar Candidaturas de Unidad Popular (CUP) intra pentru prima oara in parlamentul regional catalan, cu trei deputati, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.