Peste 800 de case au fost inundate in Anglia si Tara Galilor in urma ploilor abundente si a rafalelor violente de vant care au provocat moartea a doua persoane incepand de joi.

O femeie a fost ranita mortal de caderea unui copac, sambata seara, la Exeter (Cornouaille), iar un barbat a amurit joi, blocat in masina sa luata de o viitura in apropiere de Bath in Somerset.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, premierul britanic David Cameron a descris duminica drept "socante" inundatiile din regiunea rurala Cornouaille (sud-vest) si a promis sa "faca totul pentru a-i ajuta" pe cei care au nevoie.

Satul Millbrook din Cornouaille este partial acoperit cu 1,50 de metri de apa, iar 40 de persoane au fost evacuate, in timp ce torenti de apa cu noroi au traversat satul sambata, potrivit unui jurnalist al BBC
, scrie MEDIAFAX.

Multe sate sunt izolate si numeroase drumuri inundate, potrivit autoritatilor.

Agentia pentru mediu a estimat la aproximativ 70.000 locuintele amenintate de inundatii in sud-vestul Angliei si in Tara Galilor.

Ploi abundente sunt prevazute pentru luni in sud-vestul Angliei si Tara Galilor, in timp ce regiunile Cornouaille si Devon (sud-vest) au fost pana in prezent cel mai afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.