Sase persoane au murit sambata dupa-amiaza in Calabria in urma unei coliziuni violente intre un tren regional si o masina care transporta muncitori romani angajati la culesul clementinelor, potrivit unor surse si companiei de cai ferate, relateaza AFP.

[UPDATE] Sase cetateni romani au murit, sambata, in urma accidentului produs in sudul Italiei cand un microbuz a incercat sa treaca linia de cale ferata in dreptul localitatii Toscano, fiind lovit in plin de un tren, informeaza MAE roman.

"Sambata, 24 noiembrie 2012, in jurul orei 17.00 (ora Italiei), un microbuz a incercat sa treaca calea ferata in dreptul localitatii Toscano ( in vecinatatea loc. Rossano), fiind lovit in plin de tren. In urma accidentului au decedat 6 cetateni romani. Politia locala si celelalte autoritati competente cerceteaza imprejurarile exacte ale producerii accidentului", precizeaza MAE intr-un raspuns transmis duminica la o solicitare a MEDIAFAX.

MAE precizeaza ca familiile victimelor urmeaza sa fie instiintate oficial despre tragicul eveniment.

Ambasada Romaniei in Italia si Consulatul General al Romaniei de la Catania sunt in contact permanent cu autoritatile locale si vor acorda asistenta consulara necesara in astfel de cazuri. In acest sens, un consul al Romaniei s-a deplasat in cursul noptii spre localitatea Rossano.


Potrivit companiei publice de cai ferate Ferrovie dello Stato, accidentul s-a produs in jurul orei 16.15 GMT (18.15 ora Romaniei) la o trecere la nivel cu calea ferata situata intre garile Rossano si Mirto Crosia, in partea de est a regiunii Calabria, transmite MEDIAFAX.

Din motive inca necunoscute, la trecerea la nivel cu calea ferata, care nu este administrata de compania FS ci este privata, trenul care plecase din Sibari nu a reusit sa evite impactul cu masina, un Fiat Multipla, care a fost proiectata la circa 20 de metri distanta.

Doi muncitori romani au reusit sa se salveze deoarece au coborat din vehicul pentru a ridica bariera.

Este posibil ca mecanicul de tren sa figureze printre victime, precum si proprietarul terenului pe care munceau romanii, potrivit presei.

Potrivit carabinierilor si politistilor veniti la fata locului, vor fi necesare mai multe ore pentru recuperarea cadavrelor celor sase persoane incarcerate in caroseria trenului si a masinii.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.