Treisprezece alerte false cu bomba, lansate de catre elevi, au fost inregistrate incepand de luni in mai multe licee din Sofia, a anuntat Ministerul de Interne miercuri.

Scoala evreiasca a fost ultima vizata de acest val de alerte cu bomba, dar "niciun exploziv nu a fost gasit", potrivit ministerului.

Numai luni, noua scoli de elita din capitala bulgara au fost inchise din cauza unor asemenea alerte. Marti, altele trei au fost inchise.

Politia a anuntat ca a retinut 12 adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 15 ani.

Familiile a cinci dintre ei vor trebui sa plateasca o amenda cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de leva (intre cinci si zece mii de euro), a anuntat Violeta Alandjiyska, o purtatoare de cuvant a conducerii politiei, scrie MEDIAFAX.

Alerte false cu bomba din scolile bulgare intervin in general spre sfarsitul trimestrului, elevii sperand sa evite astfel lucrari de control. Cu toate ca niciun dispozitiv nu a fost gasit, scoala ramane inchisa timp de 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.