Oficialii israelieni si cei ai Hamas au ajuns la un acord pentru incetarea focului, care va intra in vigoare miercuri seara.

Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa organizata la Cairo, de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, si de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr, potrivit Mediafax.

Egiptul a jucat un rol central in negocierile dintre Israel si Hamas. Secretarul american de Stat Hillary Clinton a ajuns la randul sau, miercuri, la Cairo, unde a purtat discutii cu presedintele egiptean Mohamed Morsi.

Ultimele evenimente nu au ajutat insa negocierile de pace. Un atentat revendicat de Hamas a avut loc la Tel Aviv si s-a soldat cu 21 de raniti.

Acordul de incetare a focului intervine in a opta zi a Operatiunii israeliene "Pilon de Aparare", care a constat in raiduri aeriene si tiruri de artilerie vizand pozitii ale miscarii Hamas din Fasia Gaza. Combatantii Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian, provocand moartea a cinci persoane - patru civili si un militar. In Fasia Gaza, bilantul victimelor raidurilor israeliene este de cel putin 140 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.