Recordurile de temperatura inregistrate in Europa in ultimii zece ani risca sa accentueze inegalitatile de pe continent, arata un raport al Uniunii Europene.

"Temperatura medie in Europa, in ultimii zece ani, a fost cu 1,3 grade Celsius mai mare decat in era preindustriala, fiind perioada cea mai calduroasa inregistrata vreodata", anunta Agentia Europeana pentru Mediu (AAE) intr-un raport.

In aceeasi perioada, precipitatiile au crescut in nordul si nord-vestul Europei, dar s-au diminuat in sud.

AAE exprima preocupare in legatura cu topierea gheturilor din Groenlanda, o topire "exceptionala" ca amploare in vara anului 2012.

Agentia Europeana pentru Mediu avertizeaza ca schimbarile climatice vor accentua diferentele socio-economice dintre statele mai bogate si cele mai sarace de pe continent, costurile daunelor provocate de calamitati naturale urmand sa creasca, scrie MEDIAFAX.

Conform AAE, capacitatea economica, tehnica si institutionala de a face fata catastrofelor naturale si de adaptare la incalzirea climatica este foarte inegala in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.