Intre 2.500 de persoane, conform politiei, si 5.000-7.000 de persoane, conform organizatorilor, au manifestat marti seara la Paris in apropiere de ambasada Israelului in semn de sustinere pentru statul evreu.

Adunarea "tuturor celor care iubesc statul Israel si il sustin" a fost organizata de Consiliul reprezentativ al institutilor evreiesti din Franta (Crif), Confederatia evreilor din Franta si prietenii Israelului.

La tribuna, presedintele Crif Richard Prasquier a citit o scrisoare destinata premierului Benjamin Netanyahu si transmisa ambasadorului Israelului pentru "a declara sustinerea si dragostea pentru Israel in numele tuturor evreilor din Franta".

Ambasadorul Israelului in Franta a declarat ca "Gaza este un bastion terorist" si ca "batalia in care suntem implicati este cea a terorii".

Marele rabin al Frantei, Gilles Bernheim si-a declarat "profunda si totala solidaritate cu statul Israel" in numele comunitatii evreiesti din Franta "in aceste vremuri de suferinta si durere".
Aceasta si-a exprimat, de asemenea, "simpatia fata de toate victimele acestui nou conflit, victime israeliene si victimele civile palestiniene".

Confruntat cu ascensiunea islamismului radical in lumea arabo-musulmana si cu consecintele sale asupra democratiei, statul Israel este in prima linie, a apreciat in esenta Confederatia evreilor din Franta si prietenii Israelului, scrie MEDIAFAX.

In multime, o multitudine de steaguri israeliene erau fluturate de manifestantii care scandau mai ales "Hamas asasini" si "Israel traieste, Israel invinge" si intonau cantece in ebraica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.