Rusia acuza Statele Unite ca incearca sa "obstructioneze" un comunicat al Consiliului de Securitate ONU privind situatia din Fasia Gaza.

"Unul dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU a anuntat ca nu doreste sa permita o reactie a Consiliului de Securitate privind situatia din Fasia Gaza", a declarat ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin.

Diplomatul rus nu a dezvaluit numele tarii, dar alte surse au precizat ca este vorba de Statele Unite, care ar bloca un comunicat sustinut de tarile arabe.

Daca Consiliul, care va examina luni seara textul, nu va reusi sa ajunga la un acord, Moscova ar putea propune o rezolutie in favoarea unei incetari imediate a focului, a adaugat diplomatul rus, scrie MEDIAFAX.

Aceasta ar obliga Statele Unite sa se opuna prin veto pentru a isi proteja aliatul israelian.

Marocul, care reprezinta statele arabe in cadrul Consiliului, a propus joi un text ce face apel la incetarea ostilitatilor dintre Israel si gruparile palestiniene armate din Gaza.

Ministrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au cerut, luni, incetarea "imediata" a ostilitatilor dintre Israel si Fasia Gaza, explicand ca o incetare imediata a focului este "in interesul tuturor".

Reuniti la Bruxelles, ministrii "au cerut incetarea urgenta a ostilitatilor", exprimand sustinere pentru eforturile de mediere ale Egiptului si salutand misiunea secretarului general ONU, Ban Ki-moon, in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.