Tarile din regiune trebuie sa trimita armament palestinienilor pentru a lupta impotriva Israelului, a declarat duminica presedintele Parlamentului iranian Ali Larijani.

"Actiuni politice ale anumitor tari din regiune sunt utile, insa nu suficiente. In prezent asteptam ca ei sa trimita un ajutor militar" palestinielor, a declarat Larijani.

"Statele Unite si Occidentul trimit armament regimului sionist. De ce ai lor sa nu trimita arme Palestinei?", a continuat el.

Presedintele Parlamentului iranian a mai apreciat ca anumite tari din regiune au "comis o eroare strategica provocand un conflict intern in Siria, prin trimiterea de arme" unor grupari rebele siriene.

"Asteptam de la anumite tari din regiune sa isi schimbe comportamentul si, in loc sa incurajeze un conflict intre doua grupuri musulmane in Siria, sa trimita aceste arme Palestinei, pentru a lupta impotriva regimului sionist", a insistat el, vizand implicit tari din regiunea Golfului Persic si Turcia, scrie MEDIAFAX.

NATO nu se implica in probleme din Orientul Mijlociu

"Israelul are dreptul la propria aparare, iar atacurile impotriva Israelului trebuie sa inceteze, insa comunitatea internationala asteapta, de asemenea, ca Israelul sa dea dovada de moderatie', a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.