Armata israeliana este pregatita sa "intensifice in mod semnificativ" operatiunea sa militara "Pilon de Aparare", in curs, impotriva unor grupari palestiniene armate in Fasia Gaza.

"Armata este pregatita sa intensifice in mod semnificativ operatiunea. Militarii sunt pregatiti pentru orice eventualitate", a declarat Netanyahu in deschiderea unei sedinte saptamanale a Consiliului de Ministri.

Israelul a pozitionat mii de rezervisti, vehicule blindate pentru transport de trupe, buldozere si tancuri in apropierea barierei de la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza.

Armata israeliana a inchis vineri drumurile principale de-a lungul frontierei cu Fasia Gaza, iar Guvernul intentioneaza sa mobilizeze pana la 75.000 de militari rezervisti, scrie MEDIAFAX.

Londra avertizeaza Israelul impotriva unei operatiuni terestre

Ministrul britanic de Externe William Hague a avertizat duminica asupra faptului ca o operatiune terestra israeliana in Fasia Gaza ar putea sa "coste" Israelul "o mare parte" a sustinerii internationale de care se bucura si ca aceasta "risca o prelungire a conflictulu".

"Premierul (britanic David Cameron) si cu mine am subliniat pe langa omologii nostri israelieni (faptul ca) o invazie terestra in (Fasia) Gaza va costa Israelul o mare parte a sustinerii internationale pe care o are in aceasta situatie", a declarat Hague pentru Sky News.

"O invazie terestra este mult mai dificil de sustinut de catre comunitatea internationala, in special de catre Marea Britanie", a insistat el, in momentul in care premierul israelian Benjamin Netanyahu anunta ca armata este pregatita "sa extinda in mod semnificativ" operatiunea sa militara "Pilon de Aparare" impotriva unor grupari armate palestiniene in Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.