Peste 100.000 de persoane au manifestat sambata in mai multe orase din Franta impotriva unui proiect de lege al Guvernului socialist privind casatoria intre persoane de acelasi sex si adoptia.

Aproximativ 70.000 de persoane au fost numarate la Paris, potrivit Prefecturii de Politie - 200.000 potrivit organizatorilor -, in timp ce la Lyon, in zona central-estica, au manifestat aproximativ 22.000 de persoane, potrivit Prefecturii Rhone - 27.000 potrivit organizatorilor -, iar la Marsilia (sud) intre 6.000 si 8.000 de persoane.

La Toulouse (sud-vest), cateva mii de manifestanti s-au reunit sambata dupa.amiaza, in comparatie cu doar cateva sute de contramanifestanti, pe care fortele de ordine i-au respins utilizand gaze lacrimogene, scrie MEDIAFAX.

La Marsilia (sud), opozantii fata de casatoria gay s-au intalnit, de asemenea, cu contramanifestanti care i-au fluierat si au strigat "am doi tati".

La Lyon, politia a arestat in prealiabil aproximativ 40 de tineri din randul celor aproximativ 200 de contramanifestanti veniti sa denunte caracterul "homofob" al mitingului.

Duminica sunt prevazute noi manifestatii, la apelul Institutului Civitas, apropiat catolicilor integristi.

Sambata, Papa Benedict al XVI-lea a indemnat Biserica din Franta sa isi faca auzita vocea "fara incetare si cu hotarare in dezbaterile societatii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.