Un cutremur cu magnitudinea 6 a afectat sudul Mexicului, joi dimineata, a anuntat institutul american de geofizica USGS.

Pentru moment nu exista informatii privind producerea unor victime sau pagube materiale. Cutremurul a avut loc la ora locala 03.20 (11.20 ora Romaniei) la 31 de kilometri est de orasul Altamiranio, in sudul statului Guerrero.

Seismul, cu o magnitudine de 6,3 potrivit Serviciului National mexican de Seismologie, a obligat mii de persoane sa iasa din locuinte.

Primarul orasului Mexico Marcelo Ebrard a anuntat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, ca seismul a fost resimtit in localitate. El nu a anuntat victime sau pagube, scrie MEDIAFAX.

Elicoptere au survolat orasul Mexico, cum se intampla de obicei in asemenea cazuri, pentru a evalua posibile pagube la infrastructura rutiera sau la imobile.

Epicentrul cutremurului se situeaza intr-o zona geologica care se afla la originea unor cutremure ce se produc in centrul tarii anual, potrivit SNS. Epicentrul s-a situat la o adancime de 60,9 kilometri, potrivit USGS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.