Cutremurul care a afectat centrul Myanmarului duminica s-a soldat cu 26 de morti, 12 disparuti si peste 200 de raniti, a declarat marti un oficial al Crucii Rosii birmane.

"In total, au murit 26 de persoane pana in prezent", 12 sunt date disparute si 231 au fost ranite, a declarat Aung Kyaw Htut, precizand ca peste 250 de case au fost distruse de acest cutremur cu magnitudinea de 6,8, urmat de alte seisme in regiune.

Primul cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminica dimineata la o adancime de zece kilometri, la 116 kilometri nord de Mandalay, al doilea oras ca marime al tarii, a precizat institutul american de geofizica USGS. Acesta a fost urmat de doua replici cu magnitudinea 5, scrie MEDIAFAX.

In cursul serii, un alt seism, cu magnitudinea de 5,8, mai de suprafata, s-a produs la 86 de kilometri nord-vest de orasul industrial.

Un al treilea seism, cu magnitudinea de 5,6 s-a produs luni dimineata, la 135 de kiloemtri nord de Mandalay si la o adancime de noua kilometri, potrivit USGS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.