Cateva bijuterii recuperate de pe epava transatlanticului Titanic vor fi expuse in premiera la sfarsitul acestei saptamani, in Statele Unite ale Americii, a anuntat luni compania care detine aceste artefacte.

Cele 15 obiecte, printre care se afla pandantive, inele si un ceas de buzunar, au fost expuse pentru prima data la Atlanta, in perioada 16 noiembrie - 6 ianuarie. Obiectele vor putea fi apoi admirate in orasele americane Orlando si Las Vegas, pana in luna mai a anului viitor, au anuntat reprezentantii companiei Premier Exhibitions Inc., care are sediul in Atlanta.

Printre obiectele recuperate de pe Titanic se numara diamante, safire si perle, a declarat Alexandra Klingelhofer, vicepresedinta RMS Titanic Inc., o divizie a companiei Premier Exhibitions Inc.

RMS Titanic Inc. fost prima companie care a recuperat artefacte de pe Titanic si detine drepturile asupra tuturor obiectelor recuperate de pe epava.

Multe dintre bijuteriile ce vor fi expuse au fost recuperate in 1987, dupa ce au fost descoperite intr-o geanta din piele, despre care se crede ca era purtata de un comisar de bord, un angajat de pe Titanic care era responsabil cu transportul si depozitarea banilor si a altor obiecte de valoare, scrie MEDIAFAX.

Se pare ca acel comisar de bord a luat bijuteriile dintr-un seif de pe Titanic in momentul in care vasul se scufunda si le-a pus intr-o geanta din piele, pentru a le reda proprietarilor lor, dupa ce urma sa fie salvat.

"Insa niciun comisar de bord nu a fost salvat", a declarat Klingelhofer.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat in timpul calatoriei sale inaugurale, in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg in Atlanticul de nord. Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit in santierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat in decurs de trei ore, facand circa 1.500 de victime. Epava sa se afla pe fundul oceanului, la o adancime de 3.800 de metri.

Epava, descoperita de exploratorul Robert Ballard in 1985, a oferit pana acum peste 5.500 de artefacte companiei Premier Exhibitions Inc., care a efectuat opt expeditii pe Titanic, incepand din 1987.

Citeste si:
Gina Pistol, ultimele pregătiri pentru nuntă. Ce bijuterii va purta...
Gina Pistol, ultimele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.