Nivelul apei a crescut dramatic la Venetia si a acoperit 70 la suta din centrul istoric, in zona Pietei San Marco apa ajungand la 70 cm, pe fondul mareei intense favorizata de intemperiile care afecteaza nordul Italiei.

Autoritatile italiene au lansat "codul rosu" la Venetia, unde apa a atins un nivel-record, al saselea din 1872 pana acum.Mareea a avut nivelul de 149 de centimetri, iar apa a acoperit 70 la suta din centrul istoric al Venetiei, afectand activitatile turistice si comerciale.

Turistii nu se mai pot plimba prin Venetia, iar cele mai multe magazine au fost inchise, autoritatile regionale cerand decretarea starii de calamitate, scrie MEDIAFAX.

"Am cerut si asteptam din partea primarilor localitatilor din regiunea Veneto rapoarte privind daunele suferite", a declarat presedintele regiunii, Luca Zaia.

"Este de neconceput ca o regiune ca a noastra, care plateste impozite destul de mari comparativ cu serviciile de care beneficiaza, sa nu primeasca un ajutor concret din partea Guvernului central", a acuzat Zaia.

Nordul Italiei este afectat de intemperii, cel putin o persoana murind in urma inundatiilor si alunecarilor de teren din regiunea Toscana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.