Un val de imigranti romani si bulgari ameninta Marea Britanie, exercitand presiuni asupra pietei locurilor de munca, scrie ziarul The Sun in editia online de duminica.

Conform legislatiei Uniunii Europene, peste 29 de milioane de cetateni romani si bulgari vor avea dreptul din 2014 sa lucreze in Marea Britanie, reaminteste The Sun.

"Multi romani si bulgari deja pot veni in Marea Britanie daca pot garanta ca au obtinut un contract de lucru. Insa multi vin deja pentru a lucra ilegal", atrage atentia publicatia britanica, potrivit MEDIAFAX.

Un muncitor roman, Vasile Parafeni, in varsta de 36 de ani, castiga 130 de lire (160 de euro) pe zi in Marea Britanie. "Toti prietenii mei vor veni aici in 2014. De ce nu?", le-a spus el reporterilor The Sun.

The Sun noteaza ca sute de romani si bulgari lucreaza ilegal pe santiere din Marea Britanie, in timp ce multi britanici nu gasesc locuri de munca din cauza crizei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.