Cel putin 48 de persoane au murit, 150 au fost ranite si 23 sunt date disparute in urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade inregistrat miercuri pe coasta pacifica a Guatemalei.

Zona cea mai afectata a fost departamentul San Marcos, situat la aproximativ 250 de kilometri vest de capitala. In aceasta regiune, unde au fost distruse mai multe vehicule, strazile sunt blocate si telecomunicatiile intrerupte, se inregistreaza cele mai multe victime.

Cutremurul submarin, cu magnitudinea de 7,4, s-a produs la ora 16.35 GMT (18.35 ora Romaniei), a anuntat centrul american pentru geofizica. Acesta a avut loc la o adancime de 41,6 kilometri, iar epicentrul a fost situat in mare, la 24 de kilometri vest de orasul Champerico.

"Deplangem moartea a 48 de persoane, un bilant care ar putea creste deoarece 23 de persoane au fost date disparute", a declarat presedintele Otto Perez in cadrul unei conferinte de presa sustinute dupa ce a mers in zona San Marcos.

El a precizat ca 39 de persoane au murit in departamentul San Marcos, opt in Quetzaltenango si una in Solola.

Potrivit lui, 16.000 locuințe nu aveau curent electric miercuri seara, iar orasul San Marcos si alte localitati nu aveau apa potabila. Telecomunicatiile sunt, de asemenea, afectate, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Energiei, Erick Archila, declarase in cursul dupa-amiezii ca seismul a provocat intreruperi ale curentului electric in 73.000 de locuinte, aproape toate din departamentul San Marcos, dar acesta ar urma sa fie restabilit dupa zece ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.