Grecia va fi blocata marti de o noua greva de 48 de ore in sectorul public si in cel privat in semn de protest fata un un nou val de masuri de austeritate.

Aproximativ 40.000 de persoane manifestau, marti, la Atena si 20.000 de la Salonic, in cadrul unei greve generale de 48 de ore in sectoarele privat si public in Grecia, pentru a protesta fata de masurile de austeritate, potrivit primelor estimari ale politiei, relateaza AFP.

La Atena, doua marsuri separate, unul de circa 15.000 de persoane, organizat de Frontul muncitorilor Pame, apropiat comunistilor, iar altul de sindicatele din privat (GSEE) si public (Adedy), au reunit intre "35.000 si 40.000 de persoane", a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

Cele doua marsuri au ajuns in piata Syntagma din fata Parlamentului, in centrul capitalei, unde se discuta un proiect de lege plurianual 2013-2016 controversat fixand economiile bugetare de 18 miliarde de euro, din care jumatate doar in 2013.

Grecia trebuie sa adopte aceste masuri si bugetul pe 2013 pentru a primi urmatoarea transa a ajutorului financiar extern si a evita falimentul. Vor intra in greva lucratorii din transporturi avocatii, controlorii de trafic aerian, taximetristii, jurnalistii si personalul din spitale, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.