Mii de ultranationalisti care au iesit duminica pe strazile Moscovei, ca in fiecare an cu ocazia "Marsului rus", au cerut demisia presedintelui Vladimir Putin, pe care il acuza ca nu protejeaza poporul rus.

Unul dintre organizatorii marsului, Aleksandr Belov, a estimat la 20.000 numarul participantilor la aceasta actiune. Dar, potrivit politiei, este vorba de circa 6.000 de persoane.

Numerosi demonstranti aveau fata acoperita, sfidand astfel o noua lege ce interzice purtarea de masti in timpul manifestatiilor.

Potrivit politiei, 25 de persoane care purtau haine militare negre au fost retinute. Belov a afirmat ca Putin nu protejeaza Rusia de sosirea masiva a imigrantilor veniti in special din fostele republici sovietice din Asia Centrala.

Activistii in domeniul libertatilor individuale se declara ingrijorati de cresterea rasismului si xenofobiei de la destramarea URSS, in contextul in care sute de mii de persoane originare din Caucazul rus si din Asia Centrala au venit sa lucreze si sa traiasca in marile orase ruse pentru a scapa de saracia din regiunea lor de origine, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit observatorilor, retorica nationalista castiga din ce in ce mai mult teren in randul oamenilor politici.

De aproximativ un an, regimul lui Vladimir Putin se confrunta cu o contestare de o amploare fara precedent. La apelul opozitiei, sute de mii de persoane au iesit in strada pentru a protesta fata de alegerile considerate marcate de fraude si fata de revenirea lui Putin la Kremlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.