Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, atrage atentia ca principala greseala a romanilor atunci cand solicita viza pentru Statele Unite este aceea ca nu au destule dovezi ale legaturilor cu Romania.

Totodata, ambasadorul SUA a sustinut ca, anul viitor, ar putea fi schimbata legislatia in domeniu, fapt care ar favoriza tara noastra, scrie MEDIAFAX.

"Altfel spus, cand stau in fata functionarilor consulari, nu-i pot convinge pe acestia ca au aici familie, proprietati, asa ca impresia functionarului de la consulat este ca merg in SUA ca sa ramana acolo, ceea ce nu au voie sa faca. MAE a facut o treaba foarte buna, cu ajutorul nostru, incercand sa-i educe pe romani in domeniul asta. Ar trebui sa vizitati site-ul MAE si site-ul Ambasadei SUA, ca sa fiti siguri ca oferiti informatiile adecvate, cand faceti cererea" a declarat ambsadorul SUA, Mark Gitenstein, la Pro Tv.

Intrebat cand ar putea circula romanii fara vize in Statele Unite, Gitenstein a aratat ca acest lucru depinde de multe lucruri, dar, in primul rand, de rata refuzurilor, care este in scadere.

"A scazut cu 2-3 procente de cand sunt eu aici, ceea ce e bine. In parte, cred ca scade fiindca oamenii sunt mai informati, iar numarul oamenilor care fac cereri repetate a scazut. Nu la zero, dar e mult mai mic, iar asta reduce procentul de refuzuri. Cred ca, daca noua legislatie sustinuta de presedintele Obama, legislatie pe care o sustin si eu, ar fi votata, balanta ar fi inclinata putin in favoarea Romaniei, ceea ce i-ar usura accesul in programul de eliminare a vizelor. In acest caz, chiar daca procentajul refuzurilor ar continua sa conteze, ar conta si numarul celor care raman in SUA peste perioada admisa", a mai spus ambasadorul.


Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.