MAE a oferit presei mai multe informatii cu privire  la cazul romanilor rapiti in India.

Ministerul Afacerilor externe a organizat o conferinta de presa speciala pentru a impartasi presei informatiile de care dispune institutia.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat ca joi, 1 noiembrie, Ambasada Romaniei la New Delhi a fost sesizata de o firma din Romania ca doi angajati ai sai, cetateni romani, au fost retinuti de autoritatile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.

Cazanciuc a precizat ca ambasada a verificat aceste afirmatii, care nu s-au confirmat, iar in cursul aceleiasi zile, reprezentantii firmei au contactat din nou misiunea diplomatica, spunand ca cei doi angajati au fost retinuti de "persoane fizice", ca urmare a unor "neintelegeri de ordin comercial".

Imediat ce a fost anuntata privind sechestrarea a doi cetateni, institutia MAE a format o celula de criza. Politia indiana si politia din romania colaboreaza strans pentru a rezolva situatia, a mai precizat reprezentantul.

"In acest moment, ambasadorul Romaniei la New Delhi se afla la sediul ministrului de Interne Indian"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.