Unsprezece tiruri de racheta au fost lansate in noaptea de duminica spre luni spre sudul Israelului, fara a provoca insa raniti sau pagube materiale.

Duminica, sapte rachete au cazut pe teritoriul israelian, in special in apropiere de orasul Beersheba, ca urmare a unui raid aerian israelian care a dus la moartea unui membru al bratului armat al Hamas, miscare ce controleaza Fasia Gaza.

Aviatia israeliana a lansat apoi doua raiduri duminica seara in Fasia Gaza, fara a provoca victime. In urma acestor atacuri, o casa a fost distrusa, au afirmat surse palestiniene, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al armatei a confirmat in cursul noptii aceste raiduri, afirmand ca vizau "zone de lansare a rachetelor si de activitati teroriste". El a precizat ca 150 de rachete au fost lansate spre Israel de la inceputul lunii octombrie si 615 de la inceputul anului.

Un acord fragil de incetare a focului a intrat in vigoare miercuri, la miezul noptii (1.00, ora Romaniei), gratie unei medieri egiptene intre Israel si Hamas, dupa un ciclu de violente care s-a soldat cu moartea a opt combatanti palestinieni si ranirea grava a trei persoane in Israel in 72 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.