Fostul sef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a afirmat sambata ca se simte "obligat" sa ramana in politica "pentru a reforma planeta justitiei", dupa condamnarea sa, cu o zi inainte, la inchisoare pentru frauda fiscala.

"Vor fi consecinte. Ma simt obligat sa raman in domeniul (politic) pentru a reforma planeta justitiei", a declarat el pentru unul dintre posturile sale de televiziune, TG5, transmite MEDIAFAX.

Unii "cetateni nu au inteles ce mi s-a intamplat", a adaugat el.

Miercuri, Il Cavaliere, in varsta de 76 de ani, a anuntat solemn ca renunta sa se mai prezinte la alegerile legislative prevazute in primavara lui 2013. El nu a declarat totusi ca va renunta la orice activitate politica.

"Raman alaturi de mai multi tineri care trebuie sa joace si sa marcheze", a declarat el.

Dupa doua zile, el a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala in cazul Mediaset, pedeapsa redusa de facto la un an gratie unei amnistii. El nu poate sa exercite nicio functie publica timp de cinci ani.

Aceste pedepse nu sunt totusi executabile atat timp cat nu va fi pronuntata o judecata definitiva - dupa apel si hotararea Curtii de Casatie. Or, pana atunci, faptele au timp suficient sa fie prescrise.

Avocatii sai au anuntat deja ca vor depune un recurs in apel la 9 sau 10 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.