Autoritatile canadiene au lansat, sambata seara, o alerta de tsunami dupa un "seism major" cu magnitudinea de 7,7 produs in largul coastei de vest a tarii, a anuntat Ministerul Resurselor Naturale.

[UPDATE] Un tsunami provocat de cutremurul produs in Canada ameninta Hawaii (Statele Unite), a anuntat duminica centrul de alerta in caz de tsunami, citat de AFP.

"Un tsunami s-a format si ar putea provoca pagube de-a lungul coastei tuturor insulelor statului Hawaii", adauga centrul.



"Alerta este in vigoare pentru zonele de coasta din British Columbia pana in Alaska, intre nordul insulei Vancouver si Cap Decision in Alaska (la 137 de kilometri sud-est de Sitka)", a declarat ministerul intr-un comunicat, cerandu-le locuitorilor din zonele vizate sa urmeze instructiunile autoritatilor locale privind o eventuala evacuare catre zonele mai inalte, transmite MEDIAFAX.

Cutremurul s-a produs la ora 03.04 GMT (05.04 ora Romaniei) in regiunea arhipelagului Haida Gwaii (fostele insule ale Reginei-Charlotte). Acesta a fost resimtit in partea de nord a provinciei British Columbia, inclusiv in Prince Rupert, Quesnel si Houston, a pecizat ministerul, care sustine ca nu a primit nicio informatie privind producerea unor victime sau pagube materiale.

Potrivit institutului american de geofizica USGS, epicentrul cutremurului a fost localizat la 139 de kilometri sud de orasul Masset.

Insulele Haida Gwaii sunt un arhipelag format din aproximativ 150 de insule situate in largul British Columbia si sunt locuite de aproximativ 5.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.