Seful Statului-Major al fortelor armate ruse, generalul Nikolai Makarov, a declarat ca rebelii sirieni folosesc lansatoare de rachete de fabricatie americana Stinger pentru a lupta impotriva fortelor guvernamentale din Siria.

"Statul-Major dispune de informatii potrivit carora rebelii care lupta impotriva fortelor Guvernului sirian au lansatoare de rachete sol-aer portabile din diferite state, in special Stinger de fabricatie americana", a declarat generalul Makarov.
"Trebuie sa stabilim cine le-a livrat", adauga el.

Makarov considera posibil ca armele si munitiile, in special lansatoarele de rachete sol-aer portabile, sa fie livrate rebelilor sirieni din strainatate prin diverse mijloace de transport, in special aeriene, scrie MEDIAFAX.

"Toate mijloacele de transport pot fi folosite pentru aceasta, in special avioanele de linie civile. Este un caz grav", a apreciat generalul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.