Liderul istoric cubanez Fidel Castro a condamnat in termeni vehementi zvonurile aparute in presa occidentala conform carora ar fi pe patul de moarte.

Castro, in varsta de 86 de ani, a denuntat "minciunile" presei internationale, publicand in presa de la Havana fotografii ale sale realizate recent.

Liderul istoric cubanez a dat asigurari ca starea sa de sanatate este buna si ca nu isi aminteste cand a avut ultima durere de cap.

"Desi multa lume este acaparata de structurile de presa, dintre care aproape toate sunt sub controlul celor privilegiati si bogatilor care publica astfel de tampenii, oamenii au din ce in ce mai putina incredere", a declarat Castro intr-un articol.

Castro precizeaza ca s-a dedicat studiului si scrisului. "Am decis sa ma retrag din viata publica pentru ca in mod sigur nu este rolul meu sa ocup paginile ziarelor", a spus Castro, potrivit MEDIAFAX.

"Nici macar nu imi amintesc ce este o durere de cap. Pentru a demonstra cat sunt de mincinosi, ofer aceste fotografii pentru articol", a incheiat Castro.

Publicatia americana The Miami Herald relatase vineri ca Fidel Castro ar fi suferit un atac cerebral in urma caruia ar avea probleme in a se hrani, in a vorbi si a recunoaste persoanele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.