Un sondaj recent a aratat cat de mare este comunitatea americana LGBT.

Sondajul a fost realizat de Gallup pe un esantion de 100.000 de americani. 3,4% dintre acestia s-au identificat drept membri ai comunitati LGBT din SUA ("Lesbian Gay Bisexual Transexual").

Avand in vedere cat de vizibila este lupta pentru drepturi egale pentru cetatenii americani cu aceste orientari sexuale, Gallup a vrut sa cerceteze cat de mare si ce caracteristici demografice prezinta comunitatea LGBT. Acesta a fost cel mai mare studiu de genul sau si ii are in vedere doar pe indivziii care si-au recunoscut orientarea sexuala alternativa.

Conform rezultatelor, indivizi care fac parte dintr-un grup minoritar sunt mai predispusi spre a se identifica drept LGBT: 4,6% dintre afro-americani, 4,3% dintre asiatici si 4,0% dintre hispanici.

Femeile sunt de asemenea mai dispuse sa recunoasca acest fapt decat barbatii, desi diferenta nu este foarte mare: 3,6% dintre femei fata de 3,3% dintre barbati. Tinerii, cu varste cumprinse intre 18 si 24 de ani, sunt de trei ori mai dispusi sa recunoasca fpatul ca fac parte din comunitatea LGBT, decat batranii cu varsta peste 65 de ani.

Studiul a mai descoperit ca indivizii LGBT prezinta, in general, niveluri mai scazute de educatie si venit decat restul populatiei, scrie medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.