In Coreea de Sud, demisia unuia dintre pionierii clonarii umane Huang Woo Suk a starnit un val de simpatie populara pentru cel care este considerat un erou national. Agentiile publicitare nu mai vor sa transmita spoturi publicitare in cadrul emisiunilor care au criticat activitatea doctorului Huang si sute de femei s-au oferit sa-i ofere ovule pentru ca cercetarile sale in domeniul celulelor stem sa poata merge mai departe.

Guvernul insa e de parere ca entuziasmul a mers prea departe.Doctorul Huang si-a dat demisia saptamana trecuta si gestul sau a dezlantuit un val de fervoare patriotica in Coreea de Sud. Pe Internet au fost publicat mii de scrisori si mesaje prin care sud coreenii isi exprima sprijinul pentru doctorul cel mai popular din aceasta tara. Totodata mesajele protesteaza vehement impotriva celor care l-au criticat pe doctorul Huang in legatura cu incalcarea eticii profesionale.

Cel putin zece companii au anuntat ca renunta la publicitatea din cadrul programelor televizate de investigatie care au vorbit despre aceste abuzuri.
Presedintele tarii Roh Mu Hiun a afirmat si el ca redactia de investigatie a acelor televiziuni a mers prea departe insa a avertizat si asupra posibilitatii unei reactii excesive, un fel de teroare sociala care nu ar mai lasa loc dezbaterilor. Huang Woo Suk a fost considerat un erou national de cand a clonat, anul trecut, un embrion uman si a creat celule stem care ar putea candva vindeca un mare numar de boli.

Aceasta reusita a fost considerata un triumf al unei tari dornice sa se mentina in prima linie a stiintei si inovatiei. Problemele au inceput acum o luna, cand un om de stiinta american a parasit echipa doctorului Huang. Doctorul Huang a recunoscut atunci ca de mai bine de un an minte in privinta sursei unora dintre ovulele folosite in cercetarile sale. Unele au fost donate de unii dintre membri echipei sale, ceea ce i-a facut pe unii jurnalisti sa considere ca doctorul ar fi putut folosi forta si amenintarile.

Echipa doctorului nu mai trebuie sa-si faca probleme in legatura cu provizia de ovule in aceste zile, sute de femei s-au oferit voluntar sa doneze.
Multe spun ca patriotismul le obliga sa-l ajute pe cel mai celebru om de stiinta al tarii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.