Comisia Europeana a avertizat mai multe tari din Balcanii de Vest in privinta reintroducerii vizelor pentru lupta impotriva solicitarilor de azil abuzive.

Germania, Austria, Belgia, Luxemburg, Franta si Olanda au cerut posibilitatea introducerii obligativitatii vizelor pentru Albania, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina si Macedonia. Acest lucru se intampla pentru a protesta fata de o crestere considerabla a cererilor de azil nefodate inaintate de cetatenii acestor tari.

Cererea va fi discutata la viitoarea reuniune a misistrilor de Interne din cadrul UE care va avea loc pe 25 octombrie la Luxemburg.

"Situatia este ingrijoratoare. Marea majoritate a cererilor de azil prezentate nu sunt fondate si aduc prejudicii, deoarece supraincarca serviciile care examineaza cererile in statele care s-au plans", a explicat Michele Cercone, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, scrie adevarul.ro.

Potrivit lui Cercone autoritatile din aceste tari trebuie sa actioneze si sa ia masuri dure pentru a rezolva problema cat mai repede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.