Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a aflat intr-o vizita neoficiala la Moscova la sfirsitul saptaminii. Pentru ca Putin l-a ignorat complet, Voronin s-a recreat la teatru.

Voronin ar fi incercat sa obtina o intrevedere cu Putin, au declarat surse anonime din administratia rusa, citate de ziarul "Kommersant". Nereusind sa intre la presedintele Rusiei, ar fi dus tratative pentru a discuta cu alti demnitari de la Kremlin, informeaza publicatia rusa. Fara succes.

Motivul real al vizitei ar fi fost dorinta de a aplana conflictul cu Moscova, marcat de probleme economice serioase, scria "Kommersant". "Vom ingheta fara gazul din Rusia, dar nu vom ceda", spunea Voronin intr-un interviu acordat BBC. Previziunile lui s-ar putea adeveri: dupa Anul Nou, pretul gazului rusesc va creste substantial, fiind de 110 dolari pe metrul cub. In plus, Rusia a introdus bariere vamale pentru importul produselor agricole din Moldova si restrictii la importul de vin.

Administratia prezidentiala de la Chisinau a negat aceste presupuneri. "A fost o vizita privata. Nu a avut planificate nici un fel de intrevederi in calitate de sef de stat". Chiar daca n-a discutat cu Putin, Voronin a profitat de vizita si a mers la "teatrul de estrada", urmarind un spectacol sustinut de umoristul rus Ghenadie Hazanov, informeaza agentia BASA. Apoi a participat la ziua de nastere a prietenului sau Kondrat Tereh, fost ministru sovietic al Comertului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.