Ministrii europeni de Externe nu au realizat un progres real in ceea ce priveste dosarul sirian in cursul unei reuniuni, duminica seara, cu omologul lor rus, Serghei Lavrov, au afirmat luni mai multi dintre acestia.

"Am discutat seara trecuta cu Serghei Lavrov despre Siria sub toate aspectele. Nu pot sa spun ca am facut un progres", a afirmat luni ministrul britanic de Externe, William Hague, la sosirea sa la reuniunea de la Luxemburg a ministrilor europeni.

Potrivit unui diplomat european, intalnirea a durat peste trei ore si jumatate si a fost pe alocuri "foarte dura". Ministrul rus a criticat puternic atitudinea europenilor cu privire la Siria si sanctiunile autonome ale acestora impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad.

"Pericolul unei situatii stanjenitoare creste. Si nimeni, inclusiv Rusia, nu are acest interes", a avertizat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle. "Este necesar sa-i convingem pe cei care continua sa protejeze regimul Assad ca pericolul unei astfel de situatii creste, ca pericolul unui razboi prin intermediari creste", a insistat el.

Uniunea Europeana se pregateste luni sa consolideze inca o data sanctiunile la adresa regimului sirian, care are un aliat important in Moscova. Se asteapta inghetarea fondurilor in cazul a 28 de sustinatori ai presedintelui Bashar al-Assad si a doua societati, in cadrul celui de-al 19-lea pachet de sanctiuni, scrie MEDIAFAX.

Moscova critica puternic sanctiunile occidentale si se opune unor masuri similare ale ONU, in ciuda bilantului tot mai grav al conflictului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.