Reluarea programului de instruire militara a delfinilor de catre specialistii rusi ar putea avea legatura cu noi comenzi din partea militarilor iranieni.

Potrivit sefului programului maritim al Rusiei din cadrul WWF, Konstantin Zgurovski, programele de acest gen exista de mult timp si sunt eficiente insa de preferat ar fi sa nu fie nevoie de ele.

Dupa destramarea Uniuinii Sovietice, singura baza de pregatire a delfinilor din Sevastopol a trecut in proprietatea Ucrainei iar de atunci starea complexului s-a inrautatit.

In anii ’60, SUA si URSS au intruit delfini pentru sidtrugerea navelor inanimcilor.

In URSS, sistemul de dresare a delfinilor prevedea pastrarea vietii lor dupa realizarea sarcinilor speciale. S-au creat dispozitive explozibile speciale, pe care delfinul trebuia sa le ataseze in partea de jos a navei. Dupa aceea, delfinul avea timp sa se indeparteze de nava inainte ca sa aiba loc explozia. In momentul cautarii si distrugerii sabotorilor delfinul trebuia sa supravietuiasca. Sistemul american de instruire prevedea moartea mamiferului dupa indeplinirea sarcinilor", a declarat un specialist rus, conform adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.