Alegerile desfasurate duminica in Cecenia, avand ca miza completarea locurilor din Executivul local, s-au incheiat cu victoria categorica a partidului pro-rus, Rusia Unita, care a obtinut 59,26% din voturile exprimate, urmat de Partidul Comunist, cu 11, 93% si liberalii din Uniunea Fortelor de Dreapta, cu 10,57%.
Participarea la vot a atins 66,09%, a declarat Ismail Baihanov, seful Comisiei Electorale de la Groznii, informeaza Itar-Tass. Andreas Gross, seful delegatiei europene, raportor din partea APCE pentru Cecenia, a declarat ca "puterea reala" din aceasta republica nu este fondata pe democratie. Putin s-a declarat multumit de rezultatele scrutinului, considerand ca acesta a "incheiat procesul de restabilire a regimului constitutional". Presa rusa de ieri a taxat dur modul de desfasurare a scrutinului, analistul Dmitri Orekin, citat de "Izvestia", denuntand o "democratie dirijata" de la Kremlin. Potrivit unui expert cecen, intervievat de "Nevazisimaia Gazeta", "alegerile nu vor aduce nimic bun pentru republica, ele vor semnifica un singur lucru - legitimarea regimului criminal al lui Ramzan Kadirov", marioneta locala a Moscovei. Alu Alkhanov, presedintele cecen a declarat ieri ca in viitorul apropiat va avea o intalnire cu reprezentantii rebelilor ceceni, la Bruxelles, pentru a discuta un plan de pace, informeaza "Ria Novosti".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.