Prezenta retelei teroriste Al-Qaida in Libia creste in fiecare zi, a declarat miercuri un fost responsabil de posturile diplomatice americane in Libia.

"Prezenta lor creste in fiecare zi si sunt cu siguranta mai bine implantati decat suntem noi", a declarat colonelul Andrew Wood, ofiter in Garda nationala a fortelor armate americane care a fost la post in Libia in perioada februarie-august 2012.

Wood s-a exprimat in fata celei mai inalte comisii de ancheta a Congresului, condusa de majoritatea republicana in Camera Reprezentantilor.

In apropierea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, republicanii ii reproseaza administratiei democrate esecuri in materie de securitate si informatii in Libia inainte de atacul din 11 septembrie impotriva consulatului din Benghazi, care s-a soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens si a altor trei agenti americani, scrie MEDIAFAX.

Tabara republicana ii critica, de asemenea, pe democrati ca si-au schimbat versiunea privind natura atacului pentru a recunoaste in cele din urma ca a fost vorba despre un "atentat terorist" care a implicat Al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.